• Berkolar separas leher dan berlengan panjang, gaun pengantin yang dikenakan oleh aktres Miranda Kerr yang juga Victoria's Secret Angel ini di hari bahagianya di Los Angeles, mencuri perhatian tetamu.
 • Jemputan mengikuti pereka fesyen terkenal ini mengadakan persembahan fesyen di Indonesia Fashion Week 2017 disambut baik penulis.
 • Pereka asal Lebanon ini sememangnya tahu bagaimana untuk menjadikan wanita tampak mewah sekaligus berdaya utuh dengan gaya feminin.
 • Penampilan atau gaya Muslimah dilihat semakin diterima dalam industri kosmetik dan fesyen bila wajah muslimah dipilih menjadi jurucakap atau duta untuk produk jenama terkenal.
 • Semenjak menjadi isteri kepada Putera William, pewaris takhta kedua kerajaan Britain penampilan Kate Middleton selalu menjadi buah mulut peminat fesyen barat terutamanya.
 • Siapa sangka warna kulit hitam metalik dan rambut kerinting yang dulu menyebabkan dia diejek dan dibuli tapi hari ini itulah yang menjadikan dia terkenal seluruh dunia.
 • Pada usia 60 tahun, ramai wanita mengaguminya. Mana kan tidak jika kebanyakan wanita seusianya sudah tidak menghiraukan tentang bentuk badan, selebriti dari Taiwan ini pula sebaliknya.
 • Jika sebahagian besar wanita memilih untuk tampil cantik dengan mengenakan mekap, tapi trend terbaru ini berbeza.
 • Sehingga kini industri fesyen dunia termasuk Malaysia dipromosikan oleh model-model yang kurus terlebih langsing. Mereka menjadi pilihan kebanyakan pereka agar busana yang diperagakan nampak cantik di pentas runaway.
 • Di sini dia mungkin tidak dikenali namun nama Zaskia Sungkar cukup popular di Indonesia.
 • Deena Abdulaziz Al-Saud merupakan puteri dari Arab Saudi. Tidak seperti wanita di negara kelahirannya yang memakai jilbab atau burqa, penampilannya cukup berbeza.
 • Gadis kelahiran wilayah Hunan, China ini, Liu Wen merupakan anak tunggal di dalam keluarga. Beliau yang dilahirkan pada 17 Januari 1988 telah diberi bimbingan oleh ibunya sejak remaja lagi untuk menceburi bidang peragaan dengan serius memandangkan ketinggian dan tubuh badan kurus yang beliau miliki.
 • Dilahirkan di Sydney pada 20 April 1983, anak kepada pasangan John dan Therese Kerr ini kemudiannya dibesarkan di New South Wales. Menurut peragawati yang merupakan anak sulung ini, sewaktu kecil beliau suka menunggang motosikal dan kuda milik neneknya di ladang kepunyaan keluarga mereka.
 • Menurut gadis berusia 22 tahun ini, salah satu momen indah buatnya adalah apabila dipilih Anna Wintour untuk menghiasi muka hadapan majalah fesyen terkenal, Vogue US untuk edisi Jun 2013.
 • Kemunculan wanita berasal daripada Brazil ini kira-kira lebih 12 tahun lalu memecah kebuntuan wajah supermodel sejati. Kemunculan supermodel awal tahun 90an seperti Claudia Schiffer dan Naomi Campbell menyatakan bahawa beliau merupakan supermodel sebenar yang masih wujud dan layak memegang taraf supermodel.
 • Kehadiran beliau di dalam industri peragaan bukanlah semudah yang disangka. Mungkin ramai mengenalinya sebagai salah seorang peserta America’s Next Top Model (ANTM), namun jalannya untuk berada di tahap beliau sekarang ini tidak mudah.
 • Impian seorang gadis yang menjadi peragawati semestinya mahu dilabel sebagai the hottest girl in town ataupun setidak-tidaknya diiktiraf oleh supermodel terdahulu yang lebih awal mengecap populariti luar biasa. Namun perkara ini hanya boleh terjadi kepada individu istimewa, inilah situasi yang dilalui oleh peragawati terkenal asal Kota London ini.
 • Dilahirkan pada 3 Ogos 1992 dengan nama Karlie Elizabeth Kloss, gadis berusia 22 tahun ini mula-mula membuat kemunculan di dalam dunia fesyen pada tahun 2005, ketika itu beliau baru sahaja berusia 13 tahun. Dengan sikap yang begitu merendah diri, itu antara faktor yang menyebabkan namanya terus berkembang mekar sebagai salah seorang peragawati ternama dunia, bahkan sesetengah media menggelarnya sebagai ‘The Modern Supermodel’.
 • Kisah hidup supermodel ini tidak seindah peragaannya di atas pentas fesyen antarabangsa. Biarpun kehidupan Naomi hari ini penuh dengan kemasyuran dan kemewahan, namun wanita anggun yang dilahirkan pada 22 Mei 1970 di daerah Streatham, South London ini tidak pernah mengenali siapa bapa kandungnya. Menurut sumber, lelaki yang dipercayai bapa kepada peragawati ini telah meninggalkan ibunya yang juga seorang penari, Valeri Morris ketika Naomi masih lagi berada di dalam kandungan.
 • Biarpun mempunyai faktor X yang melayakkannya menjadi seorang peragawati, namun perbezaan warna kulit yang dimiliki Joan Smalls Rodriguez menyekatnya daripada terpilih dalam beberapa sesi uji bakat yang disertai beliau. Itulah pengalaman pahit yang terpaksa diharungi oleh ikon fesyen kali ini pada awal pembabitannya dalam industri fesyen antarabangsa.
 • Nilai ketimuran yang mengalir dalam dirinya membuatkan figura ini mudah didekati dan disenangi banyak pihak. Sikap sopan dan tidak lokek menghadiahkan senyuman tatkala wajahnya dirakam lensa kamera sering menjadi tumpuan Jurugambar. Keperibadian yang terpuji beserta pakej lengkap seorang peragawati nyata memberikan laluan mudah buat gadis kelahiran wilayah Wenxhou, China ini untuk menakluki dunia fesyen.
 • Tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia siapa yang tahu. Demikian perumpamaan paling tepat bagi menggambarkan kehidupan seorang gadis biasa yang kemudian diangkat sebagai supermodel.
 • Memiliki wajah persis anak patung menjadikan kehadirannya dalam dunia peragaan mencetuskan satu fenomena buat seluruh dunia fesyen. Berbekalkan bakat dan wajah jelita, kerjaya Gemma Ward berjalan pantas menuju puncak kejayaan.
 • Siapa yang tidak kenal dengan Ikon Fesyen tersohor tanah air ini. Sebut sahaja nama NIK MARINI KAMIL pasti yang membayangkan raut wajahnya jelita. Nik Marini dianggap cukup bertuah kerana memiliki susuk tubuh yang tinggi serta langsing. Ciri-ciri tersebut melengkapkan pakejnya sebagai seorang peragawati berjaya di samping kebijaksanaan yang dimilikinya.
 • Sepanjang bergelar penulis fesyen, mata ini pasti terpegun melihat pesona wajah melayu nan satu yang tidak lekang dari menghiasi pentas fesyen tempatan. Susuk sempurna wajah dan tubuhnya menjadi pilihan kebanyakan pereka fesyen. Pernah bergelar gadis Covergirl Malaysia, peragawati berkulit sawo matang dan berketinggian 173cm ini patut menjadi contoh buat seluruh gadis yang ingin berjaya, tidak kira di dalam apa jua bidang.
 • SAAT MELIHAT BELIAU BERAKSI DI PENTAS PERAGAAN UNTUK KOLEKSI PERKAHWINAN ALIA BASTAMAM, MENJADIKAN PENULIS SEGERA TERDETIK UNTUK MENEMU BUALNYA KHUSUS BUAT ISU HARI IBU. SIAPA TIDAK KENAL BELIAU YANG MERUPAKAN SALAH SEORANG ANAK MELAYU YANG BERJAYA BERDIRI SAMA TINGGI DENGAN PERAGAWATI ANTARABANGSA. IBU KEPADA DUA ANAK INI BERKONGSI KISAH SUKA DAN DUKA DUNIA FESYEN YANG BELIAU CINTAI.
 • SAAT MELEWATI PENTAS FESYEN MUSIM LURUH SEJUK 2007 BUAT JEAN PAUL GAULTIER, DIA MEMBUKA LANGKAH DENGAN TARIAN ‘IRISH’ YANG MENGASYIKKAN, LANTARAN ITU MAJALAH VOGUE AMERIKA MENGGELAR IA SEBAGAI ‘THE COCO MOMENT’. SAAT DUNIA FESYEN KETANDUSAN MODEL YANG BOLEH DIGELAR ‘THE SUPERMODELS’, GADIS TINGGI LAMPAI INI MUNCUL DENGAN SATU PERSONA YANG MENGASYIKKAN DAN BUKAN SEKADAR TEMPELAN, MASAKAN TIDAK NAOMI CAMPBELL MENGGELAR BELIAU SEBAGAI PERAGAWATI BARU KESUKAANNYA.
INSTAGRAM


TWITTER
Kelab Safi Rania Gold
Isu Rumah Terbuka & Kemerdekaan, Nona mendekati insan 'from all walks of life' berkongsi kisah kebebasan. Miliki Nona Ogos 2017 sekarang.
PERSONALITI FESYEN CANTIK LIFESTYLE
Tetamu Tip Bual Cantik Dekor
Wanita Cemerlang Selebriti Makeover Destinasi
Galeri Ikon Fesyen Tip Solekan Resipi
Pentas Fesyen Nota Cantik Restoran Pilihan
Scene! Kesihatan+Pemakanan